...

Champignonsoep

Wij zijn transparant over het gebruik van affiliate links. Deze post kan mogelijk betaalde links bevatten. Jouw aankopen via deze links dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van onze website.

Als je op zoek bent naar een makkelijke, voedzame en vooral heerlijke soep, dan is deze romige champignonsoep precies wat je nodig hebt. Ik ben gek op champignonsoep, de romige smaak en de heerlijke champignons zijn een combinatie waar ik altijd van zal houden. Vooral in de winter zal deze soep je goed warm houden.

Welke ingrediënten worden gebruikt?

Laten we even stilstaan bij een paar ingrediënten in dit recept.

  • Kookroom: Ik gebruik graag de kookroom van Albert Heijn. Deze is vegetarisch en heeft ook een light-variant, wat handig is als je het iets lichter wilt houden. Dit scheelt ook weer in calorieën.
  • Bouillonblokken: Dit recept komt het beste tot zijn recht als je echte (kippen)bouillon gebruikt. Maar voor een makkelijke en halal variant kun je ook groentebouillonblokken gebruiken. Wil je toch kippenbouillon gebruiken? Halal kippenbouillonblokjes kun je vaak vinden bij de Islamitische slager. Heb je zelfgemaakte (kippen)bouillon? Dan raad ik zeker aan om dat te gebruiken – het voegt zoveel meer smaak toe aan je champignonsoep.
  • Laurierblad: Laurierblad is een fantastische smaakmaker voor deze soep, maar het is geen absolute must. Ik heb deze romige soep vaak ook zonder laurierblad gemaakt, bijvoorbeeld met oregano.

Experimenteer met champignons!

In dit recept wordt er gebruik gemaakt van kastanjechampignons, maar je kan lekker experimenteren met de verschillende champignons. Elk variant brengt een ander smaak naar boven. Probeer eens witte champignons of shiitakes i.p.v. kastanjechampignons. Daarnaast kan je ook meerdere varianten in je champignonsoep toevoegen. Keuze zat dus!

Handige tips

Je champignonsoep redden

Het kan weleens gebeuren dat er iets misgaat tijdens het koken. Geen zorgen, met deze handige tips kun je de soep makkelijk redden:

  • Soep te dik: Als je soep te dik is, voeg dan gewoon wat extra water of bouillon toe om het wat dunner te krijgen.
  • Soep te dun: Als je soep te dun is, laat hem dan wat langer doorkoken zodat hij kan indikken. Je kunt ook een papje van maïzena en water toevoegen om de soep wat in te dikken. Let wel op: voeg maïzena nooit direct in poedervorm toe, want anders krijg je meelklontjes. Geen pretje!
  • De smaak van de champignons: Laat je champignons goed doorkoken om zoveel mogelijk smaak eruit te halen. Het zorgt ervoor dat de soep extra rijk en vol van smaak wordt.

Meer smaak in je soep

Wil je nog meer smaak aan je champignonsoep toevoegen? Probeer dan de volgende opties:

  • Knoflook: Voeg 2 teentjes knoflook toe aan je soep en voeg het toe wanneer je de uien kookt.
  • Oregano en tijm: Oregano en tijm zijn mooie ingrediënten om toe te voegen aan je champignonsoep. Ze staan samen sterker dan alleen!
  • Frisse, kruidige variant: Wil je een frissere smaak toevoegen? Voeg dan een scheutje citroensap en een beetje gemberpoeder toe. Je kunt ook wat koriander en peterselie toevoegen voor een frisse, kruidige twist. Dit geeft je soep net dat beetje extra.
  • Nootachtige variant: Dit is misschien niet heel traditioneel, maar een lepeltje tahini en wat grofgesneden cashewnoten geven je champignonsoep een heerlijke nootachtige smaak die het zeker de moeite waard maakt om te proberen.

Champignonsoep

Deze romige champignonsoep is een heerlijke en voedzame maaltijd, perfect voor koude dagen. Met verse champignons, kruiden en een vleugje kookroom is het een smaakvolle en makkelijke soep om te maken.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Benodigdheden

1 Soeppan

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui
  • 500 gram kastanjechampignon
  • 2 bouillonblokjes (kip of groente)
  • 1 liter water
  • 200 ml kookroom
  • 50 gram boter
  • 2 el bloem
  • zout en peper
  • 1 laurierblad Optioneel

Bereidingswijze
 

  • Snijd 1 grote ui in blokjes. Verwarm 50 gram boter in een pan en voeg de ui toe. Fruit de ui gedurende een paar minuten op middelhoog vuur, totdat deze glazig is.
  • Snijd 500 gram kastanjechampignon in schijfjes. Voeg de champignons samen met 1 laurierblad toe aan de pan. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg 2 el bloem toe aan het champignonmengsel. Meng goed door zodat het meel gelijkmatig verdeeld wordt.
  • Versnipper 2 bouillonblokjes (kip of groente) in 1 liter water. Voeg de bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het minstens 10 minuten goed door koken.
  • Voeg als laatste 200 ml kookroom toe aan de soep en voeg zout en peper toe naar smaak.

Let op, de bovenstaande voedingswaarden zijn gebaseerd op een schatting. Hier kan dus geen rechten aan ontleend worden.

Trefwoord Champignon, Romig, Winter
Recept uitgeprobeerd? Laat het ons weten!Benoem @thehalalkitchennl of gebruik #thehalalkitchen!

Wat kun je naast je champignonsoep eten?

Een soep is hartstikke lekker, maar dat vult de maag niet snel. Daarom kun je wat extraatjes op tafel zetten om je maaltijd compleet te maken. Combineer deze champignonsoep met wat stokbrood om lekker in je soep te dippen. Een frisse salade erbij is een gezonde manier om je maaltijd aan te vullen

Wil je wat extra eiwitten toevoegen? Serveer dan een wrap met kip erbij. Het is een makkelijke manier om extra proteïne binnen te krijgen.

Je kan het ook geheel vegetarisch houden. Maak dan een salade met wat linzen en kikkererwten. Deze geven je zeker de extra eiwitten. Daarnaast kan je ook een heerlijke hummus dip serveren om samen met het stokbrood te eten.

Meer soepen om uit te proberen!

Ook zo een fan van deze heerlijke champignonsoep recept? Probeer dan ook eens 1 van onze andere recepten:

  1. Mama’s Harira: een heerlijke Marokkaanse soep vol smaak en cultuur.
  2. Pompoensoep: Een Heerlijke soep om je maag warm te houden tijdens de herfstperiode!

Over The Halal Kitchen

Opgericht met de passie om een centrale plek te bieden voor authentieke halal recepten, brengt The Halal Kitchen een mengelmoes van culturele gerechten. Ons doel is om halal en culturele gerechten te vieren en te delen. Lees meer!

Volg ons op Social Media!

KokenKoken

Nog meer heerlijke recepten:

Misschien zit er nog wel wat leuks tussen 😉

Dadel cheesecake recept

Dadel cheesecake recept

Mijn ouders zijn echte fans van dadel cheesecakes, al helemaal als het gaat om die van Koekela. Dit recept zal...