Blog
Verken onze diverse blog vol verhalen, inzichten en diepgaande artikelen die de rijke culinaire tradities van halal koken en de Islam verkennen. Ontdek boeiende stukken die ingaan op de culturele betekenis achter gerechten, praktische tips voor het naleven van halal eetwijzen en verhalen die de diversiteit van halal koken weerspiegelen. Laat je inspireren en omarm de veelzijdigheid van halal eetgewoonten terwijl we samen de culturele schatten van halal koken verkennen.
Halal kip, is het wel echt halal?
Wahid, Anur en Bilal, allemaal merken die in de supermarkten te vinden zijn en halal kip verkopen. Ze zijn halal-gecertificeerd, dus dan moet het wel goed zijn? Toch verbaast het je hoe hiermee omgegaan wordt. In een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde gaan ze...
Alles over chilipepers
Iedereen kent ze wel, de langwerpige rode pepers die sommige mensen graag in hun eten zien. De chilipepers, ook wel Spaanse peper of rode peper genoemd, is een ingrediënt die je ziet in veel verschillende keukens zoals de Chinese, Mexicaanse en Indische keuken. Deze...
Hoe gezond zijn dadels?
Iedereen weet wel wat dadels zijn. Dadels zijn tegenwoordig overal te vinden. Mensen eten ze in zijn pure vorm, maar voegen het ook toe in verschillende gerechten en toetjes. Het is een hele bekende vrucht in verschillende culturen en is daarnaast ook een belangrijke...