Deze romige champignonsoep is een heerlijke en voedzame maaltijd, perfect voor koude dagen. Met verse champignons, kruiden en een vleugje kookroom is het een smaakvolle en makkelijke soep om te maken.
Zorg ervoor dat je scherm niet uitgaat tijdens het koken
Benodigdheden
1 Soeppan
Ingrediënten
1groteui
500gramkastanjechampignon
2bouillonblokjes (kip of groente)
1literwater
200mlkookroom
50gramboter
2elbloem
zout en peper
1laurierbladOptioneel
Bereidingswijze
Snijd 1 grote ui in blokjes. Verwarm 50 gram boter in een pan en voeg de ui toe. Fruit de ui gedurende een paar minuten op middelhoog vuur, totdat deze glazig is.
Snijd 500 gram kastanjechampignon in schijfjes. Voeg de champignons samen met 1 laurierblad toe aan de pan. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken.
Voeg 2 el bloem toe aan het champignonmengsel. Meng goed door zodat het meel gelijkmatig verdeeld wordt.
Versnipper 2 bouillonblokjes (kip of groente) in 1 liter water. Voeg de bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het minstens 10 minuten goed door koken.
Voeg als laatste 200 ml kookroom toe aan de soep en voeg zout en peper toe naar smaak.
Let op, de bovenstaande voedingswaarden zijn gebaseerd op een schatting. Hier kan dus geen rechten aan ontleend worden.