...

Dadel cheesecake recept

Wij zijn transparant over het gebruik van affiliate links. Deze post kan mogelijk betaalde links bevatten. Jouw aankopen via deze links dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van onze website.

Mijn ouders zijn echte fans van dadel cheesecakes, al helemaal als het gaat om die van Koekela. Dit recept zal natuurlijk niet smaken zoals de big deal, maar het houdt niet weg dat het alsnog erg lekker is. De smaken komen erg goed samen en de karamelsaus maakt het helemaal af. Laten we gelijk aan de slag gaan!

KokenKoken

Dadel Cheesecake

Een zoete dadel cheesecake met een romige vulling van roomkaas en dadels, op een heerlijke koekjesbodem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Rusttijd 7 uur
Totale tijd 8 uur 30 minuten
Gang Toetje
Porties 8 Personen
calorieën 595 kcal

Benodigdheden

1 Bakvorm 26 cm
1 Steelpan
1 Handmixer
1 Foodprocessor Voor de koeklaag (kan ook met de hand)
1 Pannenlikker

Ingrediënten
  

Koeklaag

  • 350 gr Mariakoek
  • 70 gr Gesmolten boter

Vulling

  • 1 kop Pitloze dadels (ca. 150gr)
  • kop Water
  • 500 gr Roomkaas
  • 200 gr Zure room
  • 200 gr Suiker
  • 3 Eieren
  • 1 zak Vanillesuiker

Bereidingswijze
 

  • Voorverwarm je oven op 160℃

Voor de koeklaag

  • Doe de 350 gr Mariakoek en 70 gr Gesmolten boter in een foodprocessor en mix het tot de Mariakoek fijn gekruimeld is en de boter alles heeft gedekt.
    Witte kom gevuld met fijn gemalen koekkruimels, klaar voor gebruik als basis voor de dadel cheesecake.
  • Plaats je mix in een bakvorm en druk het aan op de bodem en aan de zijkanten

Voor de vulling

  • Doe 1 kop Pitloze dadels en ⅓ kop Water in een steelpan en breng het aan de kook voor ca. 2 minuten.
  • Mix 500 gr Roomkaas en 200 gr Zure room met een handmixer tot een glad geheel. Voeg vervolgens ook 200 gr Suiker erbij.
  • Voeg vervolgens de 3 Eieren 1 voor 1 toe aan je mix en blijf het mixen. Voeg als laatst 1 zak Vanillesuiker toe.
  • Doe de handmixer vervolgens uit en mix je dadels met een pannenlikker in het beslag
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak het vervolgens voor 1 uur. Doe dan je oven uit en laat het in je oven koelen
  • Na het koelen zet je het in de koelkast voor minimaal 6 uur. Het beste is om het te laten koelen tot de volgende dag.
  • Decoreer het vervolgens met pitloze dadels en wat karamelsaus. Geniet, lekka Shmoela!

Voedingswaarden

Serving: 1stukCalories: 595kcalCarbohydrates: 78.9gProtein: 13.1gFat: 31.9gSaturated Fat: 15.6gPolyunsaturated Fat: 2.3gMonounsaturated Fat: 2.1gTrans Fat: 0.1gFiber: 0.1gSugar: 37.8g

Let op, de bovenstaande voedingswaarden zijn gebaseerd op een schatting. Hier kan dus geen rechten aan ontleend worden.

Trefwoord Cheesecake, Dadel Cheesecake, Dadels
Recept uitgeprobeerd? Laat het ons weten!Benoem @thehalalkitchennl of gebruik #thehalalkitchen!

Waar kan je de ingrediënten halen

De meeste ingrediënten voor deze dadel cheesecake kan je simpelweg bij de supermarkt halen. Ik kies er alleen voor om de dadels bij de islamitische slager te halen. Die hebben over het algemeen meer keuze en kost ook minder voor meer. De dadels die dan overblijven kan je lekker van genieten aangezien dadels veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Daarnaast kan je ook gevulde dadels maken om een keer wat anders te proberen.

KokenKoken

Recept varianten

Dit is een kleine tip, maar vind ik persoonlijk er mooier uitzien. Door minder koekmix te gebruiken en alleen de bodem te vullen ipv ook de randjes, creeër je een mooie ronde en gladde cheesecake. Alleen voor de koekliefhebbers (zoals ik) heb je helaas minder koek om van te genieten. Let wel op dat je eerst langs de randen met een mes gaat zodat de cheesecake niet uit elkaar valt wanneer je het uit de bakvorm haalt. Dit is me al te vaak overkomen.

Dit recept kan je natuurlijk ook makkelijk gebruiken om mini cheesecakes te maken. Vul dan een cupcake bakvorm met cupcake vormpjes (zo haal je de cheesecakes er makkelijk uit). Vul ieder vorm met ca. 1 eetlepel koekmix zoals in het recept. Zo vul je ook alleen de bodem met koek. Druk het goed aan en vul vervolgens de cheesecakemix in de vormpjes. Zo heb je makkelijk mini cheesecakes gemaakt. Let wel op, ze moeten een stuk korter in de oven dan een hele dadel cheesecake. Houdt het dus goed in de gaten.

Als laatst kan je er ook voor kiezen om de koek te vervangen met Bastogne. Bastognekoekjes gaan fantastisch samen met cheesecake en is daarom ook echt een aanrader om een keer te gebruiken voor je dadel cheesecake.

KokenKoken
Een puntje dadel cheesecake met karamelsaus van bovenaf gefotografeerd.

Geniet van je heerlijke dadel cheesecake

Deze dadel cheesecake is een ware traktatie die je familie en vrienden zeker zullen waarderen. Of je nu kiest voor de klassieke versie, de mini cheesecakes, of de variant met bastognekoekjes, het resultaat zal altijd heerlijk zijn. Vergeet niet om te experimenteren met de verschillende tips en varianten om jouw perfecte cheesecake te creëren. Besaha wa raha!

Over The Halal Kitchen

Opgericht met de passie om een centrale plek te bieden voor authentieke halal recepten, brengt The Halal Kitchen een mengelmoes van culturele gerechten. Ons doel is om halal en culturele gerechten te vieren en te delen. Lees meer!

Volg ons op Social Media!

KokenKoken

Nog meer heerlijke recepten:

Misschien zit er nog wel wat leuks tussen 😉

Champignonsoep

Champignonsoep

Als je op zoek bent naar een makkelijke, voedzame en vooral heerlijke soep, dan is deze romige champignonsoep precies...