...

Zelf ijsthee maken

Wij zijn transparant over het gebruik van affiliate links. Deze post kan mogelijk betaalde links bevatten. Jouw aankopen via deze links dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van onze website.

Nu het zomerse weer eraan zit te komen, merken we dat we steeds meer op zoek zijn naar dorstlessende drankjes om van te kunnen genieten. Maar om dan steeds weer naar de winkel te gaan om drankjes te halen die vol zitten met suiker, is natuurlijk ook niet wat we willen. Zelf ijsthee maken is daarom een ideale oplossing. Jij hebt dan zelf in de hand hoe zoet je het wil, en het kost je natuurlijk minder dan als je het in de supermarkt koopt.

Ingrediënten

  • Ca. 1 tot 1,5L water.
  • 4 theezakjes, smaak naar keuze
  • IJsblokjes
  • Suiker (afhankelijk van hoe zoet je het wil)

Bereidingswijze om ijsthee zelf te maken

  1. Breng de helft van het water aan de kook. Voeg hier ook gelijk je suiker toe en roer tot het helemaal is opgelost. Om je een beetje op weg te helpen, 20gr suiker is meer dan voldoende voor dit recept om het een beetje zoet te maken. Dat komt neer op ongeveer anderhalve eetlepel suiker. 
  2. Haal het water van het vuur en stop nu de theezakjes in het water. Laat dit tussen de 8 en 10 minuten trekken. Langer dan dat zorgt voor een bittere smaak en dat willen we niet hebben.
  3. Haal de theezakjes uit het water en laat het afkoelen.
  4. Voeg vervolgens de rest van het water toe aan je thee in een kan en zet het in de koelkast om het op de juiste temperatuur te krijgen. Wanneer je ijsthee koud is, is het helemaal klaar. Doe wat ijsblokjes in je glas en geniet van je heerlijke zelfgemaakte ijsthee.

Heb in de hand wat je drinkt

Als je van zoetigheid houdt zoals ik, dan zul je moeten wennen aan de lage hoeveelheid suiker in je zelfgemaakte ijsthee. Dit is juist goed, want de variant uit de winkel zit vaak te veel suiker in wat erg slecht voor je is. Om een beter leven te leiden moeten we bewust worden van de hoeveelheid (verstopte) suikers die wij wel niet innemen. Daarom is het belangrijk dat we de suikerinname verminderen en suiker met mate eten. 

Dit kan best lastig zijn in bepaalde culturen. Laten we als voorbeeld nemen de Marokkaanse cultuur. In Marokko wordt Marokkaanse thee met hartstikke veel suiker gedronken. Dit is een van de redenen waarom diabetes ook wat hoger ligt onder de Marokkaanse gemeenschap. Om dit tegen te gaan is het bijvoorbeeld een idee om Marokkaanse thee zonder suiker te drinken. Dit zijn kleine stapjes die al het verschil kunnen maken. Het is niet erg om te genieten van wat zoets, maar het is belangrijk dat dit met mate gebeurt.

Over The Halal Kitchen

Opgericht met de passie om een centrale plek te bieden voor authentieke halal recepten, brengt The Halal Kitchen een mengelmoes van culturele gerechten. Ons doel is om halal en culturele gerechten te vieren en te delen. Lees meer!

Volg ons op Social Media!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Nog meer heerlijke recepten:

Misschien zit er nog wel wat leuks tussen 😉

Poké bowl met zalm en avocado

Poké bowl met zalm en avocado

Bijna iedereen weet wel wat een poké bowl is, namelijk een kom met rijst en verschillende soorten ingrediënten bovenop...

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.