...

Marokkaanse muntthee

Wij zijn transparant over het gebruik van affiliate links. Deze post kan mogelijk betaalde links bevatten. Jouw aankopen via deze links dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van onze website.

Marokko staat bekend om vele dingen: het prachtige weer, rijke cultuur en natuurlijk, hun heerlijke marokkaanse muntthee. Voor de Marokkaanse bevolking is muntthee, ook wel bekend als na3na3 thee, een dagelijks ritueel. Of het nu bij het ontbijt is, als er gasten komen of gewoon voor een moment van ontspanning gedurende de dag, muntthee is onmisbaar. Maar hoe maak je deze verfrissende drank eigenlijk?

Ingrediënten

  • Chinese thee (ook wel gunpowder green tea genoemd)
  • Bosje munt
  • Water
  • Suiker

Je hebt verder ook een Marokkaanse theepot nodig!

Marokkaanse theepot kopen

Dit is een must. Om het lekker traditioneel te houden, moet je een Marokkaanse theepot kopen. Deze kan je bij verschillende Marokkaanse winkels halen met woonaccesoires. Als je toch bezig bent, trakteer jezelf ook op wat marokkaanse theeglazen. Zo zorg je ervoor dat je Marokkaanse muntthee experience helemaal compleet is.

Bereidingswijze Marokkaanse muntthee

Chinese gunpowder groene thee in een bruine doos wat gebruikt wordt om Marokkaanse muntthee te maken.

Breng water aan de kook. Terwijl het water opwarmt, voeg je ongeveer 3 volle theelepels Chinese thee toe aan je theepot, afhankelijk van de grootte van je pot. Zorg ervoor dat de bodem van de pot bedekt is met de Chinese thee.

Voor Chinese thee kun je het beste naar de islamitische slager gaan. Daar vind je verschillende soorten Chinese thee die perfect zijn voor de Marokkaanse muntthee. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de 411-thee, zoals te zien is op de foto, maar ook de thee van het merk Sultan is erg lekker.

Giet een beetje van het gekookte water in de theepot om de Chinese thee te spoelen. Draai de pot rond zodat het hete water de theeblaadjes reinigt, en giet het vervolgens weg. Herhaal dit proces 2 à 3 keer. Nadat je thee is schoongemaakt, voeg je de suiker toe aan je theepot. Giet vervolgens heet water in de pot.

Spoel daarna de munt af en voeg deze toe aan de theepot. Afhankelijk van de gewenste sterkte van de smaak, gebruik je een paar takjes munt. Voeg ze toe aan de pot en zet deze op een laag vuur. Laat de thee een paar minuten sudderen, of totdat het weer begint te koken. Dan is je muntthee klaar om geserveerd te worden.

Serveerwijze van Marokkaanse Muntthee

Voordat je je Marokkaanse muntthee kunt serveren, is er nog een laatste stap te gaan. Plaats een aantal glazen op een dienblad; het is gebruikelijk om minstens één extra glas toe te voegen bovenop het aantal gasten/liefhebbers. In Marokko wordt dit extra glas soms gebruikt om de thee te koelen. Muntthee is erg heet en soms lastig te drinken. Daarom gebruiken ze twee glazen om de thee heen en weer te schenken, totdat deze op de juiste drinktemperatuur is.

Thee schenken: The Moroccan way

En laten we de traditionele manier van thee inschenken niet vergeten. Het is altijd zo’n bijzondere ervaring om in Marokko thee te schenken, want het moet geschonken worden terwijl je de theepot hoog houdt. Hoe hoger, hoe beter! Er wordt vaak tijdens het inschenken geroepen dat de theepot hoger moet. Je kunt hierover ook verschillende memes online vinden.

Ik heb een video toegevoegd zodat je een idee hebt van deze traditie. Als je naar Marokko reist, zijn er tal van plekken waar je dit kunt ervaren. Het is zo iconisch dat er zelfs shows over zijn in verschillende restaurants. Deze manier van inschenken is altijd een traditie geweest, en veel mensen, vooral de oudere generatie, geloven dat hoe meer de thee schuimt aan de bovenkant, hoe beter. Dus het is van groot belang dat je het op de juiste manier schenkt, anders heb je gefaald!

Geniet van je heerlijke Marokkaanse muntthee

Marokkaanse muntthee is een must in elk Marokkaans huishouden. Het is een teken van gastvrijheid en wordt traditioneel geserveerd met verschillende soorten koekjes. Tegenwoordig lopen we gewoon naar de Albert Heijn of de Jumbo voor koekjes zoals Bastogne. In Marokko is het vaak zo dat er traditionele Marokkaanse koekjes worden geserveerd, zoals Fekkas en Briwat. Dit zorgt voor een authentieke en gastvrije sfeer die je nergens anders kunt vinden.

Over The Halal Kitchen

Opgericht met de passie om een centrale plek te bieden voor authentieke halal recepten, brengt The Halal Kitchen een mengelmoes van culturele gerechten. Ons doel is om halal en culturele gerechten te vieren en te delen. Lees meer!

Volg ons op Social Media!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Nog meer heerlijke recepten:

Misschien zit er nog wel wat leuks tussen 😉

Dadel cheesecake recept

Dadel cheesecake recept

Mijn ouders zijn echte fans van dadel cheesecakes, al helemaal als het gaat om die van Koekela. Dit recept zal...