Bosanski Lonac is een heerlijke traditionele Bosnische gerecht en is echt om te smullen. Dit gerecht kan omschreven worden als een mix tussen het Oosten en het Westen, omdat de Bosnische keuken beïnvloed is door de Mediterrane, Turkse en Centraal-Europese keuken. Laten we gelijk beginnen!
Aantal personen: 4 – 6 personen
Bereidingstijd: ca. 3 uur
Benodigdheden
- 2 kg rund riblappen
- 2 kg aardappelen
- 400 g wortels
- 2 teentjes knoflook
- 100 g fijngesneden selderij
- 4 takjes fijngesneden peterselie
- 250 ml water
- Peper en zout
- Paprikapoeder
- 2 blokjes runderbouillon
- 2 chilipepers
- 1 kruidnagel
Tips
Serveer de Bosanski Lonac op traditionele wijze in kleine aardewerk kommetjes.
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
2. Was de riblappen en dep ze droog met wat keukenpapier. Snijd ze in blokjes van 5 x 5 cm.
3. Was de groenten en snijd ze in stukjes.
4. Doe de groenten samen met het vlees in een grote kom en kruid ze met peper en zout, fijn gekruimelde bouillonblokjes, paprika, geperste knoflook, fijngesneden chilipeper en kruidnagel.
5. Roer het mengsel goed door elkaar en schep het in een aardewerk pan. Schenk het water erbij.
6. Bedek de pan met bakpapier en plaats de pan in het midden van een voorverwarmde oven en laat het 3 uur stoven.