Bijna iedereen weet wel wat een poké bowl is, namelijk een kom met rijst en verschillende soorten ingrediënten bovenop die op een sierlijke manier wordt geserveerd (even erg kort door de bocht). Dit wordt overigens vaak koud of lauwwarm geserveerd. Het is erg makkelijk en super lekker!
Kook 350 gr Witte rijst zoals beschreven op de verpakking of zoals je het gewend bent. Een rijstkoker hiervoor gebruiken is ook erg fijn. Voeg wat zout toe aan je rijst voor het kookt om het een beetje op smaak te brengen. Laat vervolgens je rijst afkoelen nadat het klaar is met koken.
In de tussentijd bereid je je zalm voor. Snijd 200 gr Zalm en 200 gr Surimi in stukjes of blokjes en doe ze beide in een aparte kom.
Pittige saus: Om je pittige saus te maken voor de zalm mix je een 1 eetlepel Mayonaise met een beetje Sriracha of Samuraisaus. Mix dit goed samen.
Meng je pittige saus met de 200 gr Zalm. Meng daarnaast 1 eetlepel Mayonaise met de 200 gr Edamame bonen.
Bereid vervolgens de rest van je groente voor. Snijd 1 grote Komkommer in blokjes en kook 200 gr Edamame bonen zoals het op de verpakking staat. Snijd 2 Bosui in kleine stukjes. Snijd ook de groene stengel van de bosui, dit gebruiken we voor de garnering.
Snijd 2 Avocados door de helft en schep het uit de schil. Snijd iedere helft in reepjes.
Nu gaan we het samenvoegen. Zet wat rijst in een kom. Vervolgens doe je de rest van de groente erboven. Zet dit netjes naast elkaar zoals het op de foto ook te zien is.
Voeg een beetje van Samuraisaus erboven in lijntjes en garneer het met wat Bosui/Versnipperde Nori /Sesamzaad.