Ga terug
+ servings

Dubai Chocolade

Dubai chocolade is tegenwoordig een hele trend en terecht ook! deze heerlijke chocolade is onweerstaanbaar, en makkelijk te maken natuurlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Tijd in koelkast 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Toetje
Keuken Viraal
Porties 3 repen
calorieën 585 kcal

Benodigdheden

1 Koekenpan
1 chocoladevorm
1 Kom

Ingrediënten
  

  • 300 gr Melkchocolade
  • 175 gr Kadayif
  • 3 el Pistachepasta
  • el boter

Bereidingswijze
 

Chocolade klaarmaken

  • Smelt 2/3 van de 300 gr Melkchocolade. Voeg voor het geheel is gesmolten de rest van de chocolade toe en roer tot het helemaal gesmolten is.
  • Voeg wat chocolade in de vorm en smeer het uit tot aan de randjes. Kiep alle overige chocolade eruit. Zet de chocolade vervolgens voor een half uur in de koelkast.

Vulling maken

  • Smelt 1½ el boter in een pan en voeg vervolgens de 175 gr Kadayif toe. Bak het tot het goudbruin is. Haal het dan van het vuur af.
  • Mix vervolgens 3 el Pistachepasta met de Kadayif tot een smeuig geheel.

Chocoladereep afmaken

  • Haal de chocoladevorm uit de koelkast en vul het vervolgens met de vulling.
  • Maak het als laatst af met een laagje chocolade erbovenop. Stop dit weer in de koelkast voor minimaal een half uur.
  • En dat was het! Lekker smullen!

Voedingswaarden

Serving: 1reepCalories: 585kcal

Let op, de bovenstaande voedingswaarden zijn gebaseerd op een schatting. Hier kan dus geen rechten aan ontleend worden.

Trefwoord Dubai Chocolade, Pistache
Recept uitgeprobeerd? Laat het ons weten!Benoem @thehalalkitchennl of gebruik #thehalalkitchen!