Zo maak je een heerlijke chocolademousse


Serveersuggestie voor onze chocolademousse recept

Chocolademousse is een nagerecht waar ik persoonlijk goed van kan smullen. Het dessert van Franse oorsprong is in veel landen populair en ook heel simpel te maken. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om chocolademousse te maken, maar wij laten je een gemakkelijke manier zien. Laten we gelijk beginnen.


Tips vooraf om een succesvolle chocolademousse te maken

Voordat we aan de slag gaan, is het verstandig om rekening te houden met het volgende. Als eerste raad ik aan om je garde en kommen voor een paar minuten in de vriezer te zetten. Als je werkgerei te warm is, kan het ervoor zorgen dat je eieren of slagroom niet verstijft. Dit geldt ook voor werkgerei dat niet goed schoongemaakt is. Ik gebruik een beetje azijn of citroensap om het gerei schoon te maken. Nadat dit is gebeurd, kunnen we eindelijk aan de slag gaan!


Ingrediëntenlijst

Voor dit recept heb je het volgende nodig:

- 80 gram suiker

- 80 gram pure chocolade (hoe beter de kwaliteit, hoe beter de smaak)

- 200 ml slagroom

- 2 eieren

- Snufje zout


Instructies voor het maken van de chocolademousse


Stap 1

Als eerste beginnen we met het smelten van de pure chocolade. Ik raad aan om je chocolade te smelten via het Au bain-marie methode, maar via de magnetron werkt het ook prima. Blijf wel continu roeren om te voorkomen dat je chocolade verbrandt. Laat je chocolade even afkoelen nadat het compleet gesmolten is.


Stap 2

Nadat dit is gebeurd, gaan we over naar het opkloppen van de eieren en slagroom. Als eerste beginnen we met het opkloppen van de eieren. Scheid het eiwit van de eigeel, wij hebben namelijk alleen het eiwit nodig. Voeg nu in een kom de eiwitten, suiker en zout. Klop de eiwitten stijf tot je pieken krijgt. Om de chocolademousse af te maken, klop je ook de slagroom tot pieken in een aparte kom. Om te controleren of beide ingrediënten stijf genoeg zijn, kan je de kom omdraaien. Goed opgeklopte eiwitten en slagroom horen niet te vallen. Let wel op dat je de ingrediënten niet te veel klopt.


Stap 3

Nu gaan we alle ingrediënten samenvoegen. Laten we eerst beginnen met het samenvoegen van de chocolade aan de eiwitten. Let goed op! Het is niet de bedoeling dat je de chocolade in de eiwitten mixt. Je moet de chocolade in de eiwitten vouwen. Zo behoudt je de luchtigheid van de chocolademousse. Voeg nu de eiwitten samen met de slagroom. Ook dit moet voorzichtig gevouwen worden om de luchtigheid te behouden. Vul nu een aantal glazen met de chocolademousse en laat ze even opstijven in de koelkast.


Serveertip voor je chocolademousse

En voilà, zo maak je een simpele chocolademousse voor je vrienden en familie. Om het af te maken, kan je een vers gesneden aardbei bovenop toevoegen en wat poedersuiker. Geniet ervan!


Heb jij dit recept uitgeprobeerd? Deel het met ons op Social media! Wij zien graag mensen genieten van onze recepten. Volg ons daarnaast ook op Facebook en Instagram voor meer van zulke recepten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven