Recept: Gevulde wraps

Op het moment dat ik niet weet wat ik moet maken, zijn de gevulde wraps altijd een goede optie. Het is makkelijk te maken en ook echt super lekker. Dit is het recept om jou te helpen bij een inspiratieloze dag. Wij geven 2 varianten om er lekker mee te kunnen variëren.





Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: ca. 45 minuten


Benodigdheden variant A:

Een halve kipfilet

1 pak wraps (8 stuks)

Een halve rode paprika

Een halve groene paprika

Een halve grote ui of een hele kleine ui

Een scheutje olie


Kruiden:

1 halve zak Fajitakruiden (van de merk Santa Maria is echt heerlijk)

Een halve theelepel knoflookpoeder

Een halve theelepel zout

Een beetje peper

Optioneel: 1 eetlepel Ketjap Manis


Voor de vulling (alles is naar keuze):

Ijsbergsla

Komkommer

Tomaat

Olijven


Voor de saus:

2 eetlepels mayonaise

Een beetje Srirachasaus

Een kwart kleine ui fijngesneden

Optioneel: Een scheutje sojasaus


Benodigdheden voor variant B:

Voor variant B vervang je alleen de kruiden met het volgende:

  • Een halve theelepel paprikapoeder

  • Een halve theelepel gemberpoeder

  • Een halve theelepel knoflookpoeder

  • Een halve theelepel zout

  • Een beetje peper

  • Een halve theelepel Garam Masala

  • 1 eetlepel Ketjap Manis

  • Een scheutje sojasaus

  • Een beetje fijngesneden koriander

  • Optioneel: 1 eetlepel chilisaus/woksaus

Goed om te weten:

Marineer de kip van tevoren voor meer smaak (zeer aangeraden voor variant B).


Bereidingswijze:

Snijd de kip in blokjes en de paprika en ui in reepjes/halve ringen en zet dit in een pan. Voeg hier de kruiden en overige smaakmaker bij toe. Let op! Als je de kip van tevoren gaat marineren, voeg je de groente pas toe als je gaat koken. Doe een scheutje olie op de pan en breng hier alles aan de kook op een middel vuurtje. Zet een deksel op je pan en laat het koken tot alles goed gaar is (ca. 15 minuten).


Snijd in de tussentijd je vulling en leg het aan de kant. Begin daarnaast ook aan de saus. Doe de mayonaise, Sriracha en ui in een kom en mix het tot een geheel. Hoe meer Sriracha je toevoegt, hoe heter het wordt. Als je maar een beetje toevoegt, zal het niet pittig maar een beetje zoet zijn. Als je kip bijna gaar is, begin je je wraps in een andere pan te verwarmen.


Wanneer je kip gaar is, haal je de deksel van je pan af en zet je het op een hoog vuur om het water weg te halen. Je moet het wel in de gaten houden zodat het niet aanbrandt. Bij het vullen van je wraps begin je met ca. een theelepel van de saus. Smeer dit aan 1 kant uit op de wrap. Zet hier de kip en de vulling in en rol het dan op. Als optie kan je de wrap vastmaken met een tandenstoker. And there, je wraps zijn ready to eat.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven